Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Tuesday, September 30, 2014

Espanjan arkea


Moi taas! Melkeen joka päivä on jotain ohjelmaa ja on vaikea löytää aikaa kirjoittaa tänne, mutta nyt veljet tekee Sagrin kanssa läksyjä! Paljon mitään erikoista ei oo tapahtunu, tavallista kouluarkea. En oikein osaa sanoa miten koulu menee, en kauheasti ymmärrä tunnilla käsiteltävistä aiheista vielä mitään, mutta onneksi espanjan arvosanat eivät vaikuta mitenkään Suomeen. Muutenkin ensimmäinen prioriteettini on kielen oppiminen, ei varsinaisten aineiden. Luokkani on tosi kiva, tulen kaikkien kanssa toimeen. Täällä ei jätetä ketään yksin, jos joku on itsekseen vähän sivummalla niin siihen reagoidaan heti ja kutsutaan mukaan porukkaan. Tämä on yksi asia josta suomalaiset voisi ottaa mallia. Tässä kuvia kouluviikon varrelta:


Strike a pose
Toissapäivänä mentiin perheen kanssa Taiteiden ja tieteiden kaupunkiin katsomaan Aasialaista paraatia. Paikan päällä oli paikallisia ja kaukaa tulleita taistelulajien harrastajia:

Tää mies oli erittäin taitava ja menin sanoo sen sille esityksen jälkeen (keep reading)
Ja sit juteltiin hetki ja kun olin sanonu että oon suomalainen nii se ilahtu hirveesti ja paljastu että sen poika muutti Suomeen 4 vuotta sitten ja asuu nyt Helsingissä perheensä kanssa!

¨

Tämmöstä! Ei oikeen oo muuta tapahtunu nyt lähipäivinä, lauantaina menin Paulalle kylään koko päiväksi, syötiin, pelattiin Wii:tä ja illalla mentiin Paulan enolle pelaamaan Ps3. Paula on se jolla on koira (Tango) ja kaksi kilpikonnaa (Jaakko ja Jaakko). 


Tango <3
                               


Mitä mun espanjaan tulee, se on kehittyny musta aika nopeesti. Etenkin ymmärrän toooosi paljon enemmän verrattuna siihen, kun vähän yli kuukausi sitten astuin lentokoneesta ulos. Käytiin eilen kattomassa leffa ja ymmärsin melkein kaiken mitä sanottiin (Huom. leffa oli dubattu espanjaksi ilman tekstejä)! Puhuminen tuottaa kyllä vielä paljon vaikeuksia, mutta sekin on kehittynyt paljon. Vaikeinta on puhua asioista, jotka tapahtuivat menneisyydessä/tulevaisuudessa. Eli imperfekti/futuuri. Toivotaan että kuukauden päästä olen edistynyt myös puhumisen suhteen paljon, hasta luego!

Sidenote: Vagabrothers teki videon Helsingistä!!!
 https://www.youtube.com/watch?v=ZXVU3Lbgt9Y
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi again! It's hard to find time to write here cause everyday there is something we do but now my brothers are doing homework with Sagri! Nothing really special has happened, normal school life. I'm a little unsure how my school is going, I don't really understand so much during classes but gladly my Spanish grades don't effect my studies in Finland. Anyway my first priority is to learn Spanish, not the school subjects. My classmates are super nice, I get a long with everyone. Here no one is left alone, if somebody appears to be a little lonely one immediately takes them to be a part of the group.

The other day we went to the city of arts and sciences to see the Asian parade. There were locals and foreigners who practised the martial arts. It was really cool. I met this man and after he found out I was Finnish he became really thrilled and said that his son moved to Finland 4 years ago he is currently living in Helsinki with his family!

So nothing really special has happened, on Saturday I went to Paula's house for the day and we ate, played the Wii and in the evening we went to her uncle to play the Ps3. Paula is the one with the dog (Tango) and two turtles (Jaakko and Jaakko).

I think my Spanish has been developing fast. I understand soooo much more compared to how much I did a little more than one month ago when I stepped of the plane. Yesterday we went to the Autocine to see a film and I understood almost everything (note that the movie was dubbed in Spanish without any subtitles). The talking remains to be difficult but it also has developed a lot. The hardest thing is to talk about past/future. Let's hope that in one month I'll speak better, hasta luego!

Sidenote: The Vagabrothers made a video of Helsinki!! 
https://www.youtube.com/watch?v=ZXVU3Lbgt9Y

0 comments:

Post a Comment